Srecne Novogodisnje i Bozicne praznike zeli Vam BalkanIRC Forum :)


  Pravilnik Foruma

  Share
  avatar
  Zika023
  Super Admin
  Super Admin

  Number of posts : 1456
  Age : 24
  Локација : Melenci
  Registration date : 2008-09-20

  Pravilnik Foruma

  Post by Zika023 on Sun Dec 14, 2008 10:03 pm

  Dobrodošli na BalkanIRC forum.

  Forum je virtuelno mesto namenjeno druženju, razmeni informacija, iznošenju ličnih stavova mišljenja registrovanih članova.
  Kako bi svima vreme provedeno na forumu bilo što prijatnije i što bolje iskorišteno, molimo Vas da pažljivo pročitate i pridržavate se sledećeg PRAVILNIKA:

  1. Otvaranje novih tema
  - prilikom otvaranja novih tema morate prvo da proverite da li slicna tema vec postoji da bi izbegli duple teme sa istim odgovorima. (koristite opciju Pretraži ili Search)

  1. Otvaranje i odgovaranje tema
  - kada započinjete neku novu temu, pokušajte sto jasnije napisati vaše mišljenje ili pitanje, kako drugi ne bi morali razmišljati šta ste zapravo želeli reći.

  2. Odgovaranje na već postojeće teme
  - držite se striktno teme i odgovarajte na temu sa odgovorom a ne pitanjem da bi se održala tema.
  Takođe pomažite drugima i tražite pomoć.

  3. Stil pisanja
  - VELIKA SLOVA se smatraju vikanjem, sto nije lepo. Al dozvoljeno je da NAGLASITE važne delove u rečenici.

  4. Zabranjeno je:
  - reklamiranje sajtova. (osim postavljanje sajtova za download skripti i u skladu sa temom)
  - registrovanje više nadimaka
  - skupljanje download counta svojih fajlova.
  - vredjanje članova
  - teme na nacionalnoj osnovi (koji prozivaju jedni druge)
  - postavljanje poruka kojima je cilj podsticanje svađe.
  - vrijeđanje, omalovažavanje, uznemiravanje, korišćenje vulgarnih izraza, višestruko ponavljanje iste poruke ili teme, klevete, prijetnje i uznemiravanje drugih korisnika foruma....

  Administratori i moderatori
  nisu tu da ograničavaju, prete i gledaju s´visoka nego da rešavaju probleme, održe red i omoguće normalnu i pristojnu diskusiju za sve korisnike.
  Razmislite dvaput i ne reagujte u afektu, primenjujte pravila na sve jednako i ako ne mozete odlučiti, pitajte kolege modratore, administratore, to ce pomoći usklađivanju kriterija. Tamo gde je zabavno održite kako treba, tamo gde je ozbiljna rasprava, pomognite da se ne ometa i nemojte se bespotrebno mešati u funkciji moderatora. I ozbiljne rasprave malo skrenu i dobiju kojeg provokatora koji je pokrene što nije uviek loša stvar, naravno sve u svojim granicama.

  Administratori i moderatori foruma zadržavaju pravo brisanja i uredjivanja poruka i tema! Nepoštovanje ovog pravilnika dovodi do situacije vašeg odlaska sa sajta (banovanje).
  Ukoliko neko smatra da je nepravedno ostecen od bilo kog administratora, moderatora moze se obratiti putem privatne poruke MuadDib-u ali mora imati u vidu da, ukoliko je zalba neosnovana i kazna je sa razlogom, pravedno iznesena, ban ce biti uduplan. Ukoliko je zalba osnovana, ban ce biti ukinut, a administrator, moderator ce izgubiti status zbog iskoriscavanja svog polozaja.

  Forum je pre svega mesto za dijaloge a ne monologe.

   Current date/time is Sat Jan 19, 2019 9:44 am